Bitcoin minen

Wat is bitcoin minen?
Omdat je met bitcoins via internet werkt, zit je in een virtuele wereld. Als je bitcoins wilt binnenhalen wordt dat minen genoemd. Dit betekent letterlijk delven. Dit delven wordt gedaan met behulp van computers en door deze in te zetten kunnen mensen in groepsverband zoeken naar elektronisch geld. Als je daarvoor een groot aantal computers samen gebruikt, wordt dat een mining pool genoemd. Je kunt dus ‘vissen’ naar de bitcoins.

Miners
De mensen die bitcoins delven worden miners genoemd. Het delven is echter niet het enige dat zij doen. Ze controleren ook de transacties die plaatsvinden op het gebied van de bitcoins. Dit controleren doen zij natuurlijk niet zonder ervoor betaald te worden. Voor deze controle ontvangen zij fees (beloningen). In hun zoektocht naar nieuwe beschikbare bitcoins zorgen zij meteen ook voor de beveiliging van het netwerk doordat ze de transacties controleren. Het netwerk is op het veiligst als er veel miners actief zijn, want dan wordt er meer gecontroleerd.

Aanbod bitcoins
Het aanbod van bitcoins is niet altijd hetzelfde en op bepaalde momenten wordt het aanbod ervan gehalveerd. Dit wordt gedaan om mensen er aan te laten wennen dat er ook schaarste kan ontstaan. Het gevolg hiervan is dat de vraag naar bitcoins groter wordt dan het aanbod en dat de waarde ervan omhoog gaat. Dit betekent meer mogelijkheden voor de bitcoin, omdat meer mensen deze willen hebben en er meer voor kunnen vragen. Als je de prijs van de bitcoins wilt laten oplopen dien je ervoor te zorgen dat er schaarste ontstaat.

Opbrengst van het minen
Als je wilt minen in een pool, kun je op verschillende sites terecht. Kijk eerst goed aan welke pool je wilt deelnemen en meld je dan aan. Bij deelname aan een mining pool is er een beloning aan gekoppeld als je bepaalde transacties doet. Als je aan solo mining doet is deze beloning uiteraard voor jou alleen. Als je samen met andere mensen in de pool aan het vissen bent, wordt de beloning verdeeld onder de deelnemers. De opbrengst die je met minen kunt behalen, kan variëren. Om te berekenen hoeveel je kunt verdienen bij de koers die op een bepaald moment geldt voor de bitcoins, kun je gebruik maken van een mining calculator. Deze is beschikbaar op internet.

 

[ux_video url=”https://youtu.be/K8kua5B5K3I”]