Bitcoin wallet

Wat is een bitcoin wallet?


In een bitcoin wallet (portemonnee) sla je de aangekochte bitcoins op. Je gebruikt de wallet dus om mee te ‘betalen’ voor het elektronische geld. Je kunt bitcoins versturen en ontvangen met behulp van de wallet. Als je wilt beschikken over een dergelijke wallet kun je deze downloaden vanaf internet. Dit doe je via de officiële site bitcoin.org Nadat je je aangemeld hebt worden alle transacties die plaatsgevonden hebben via internet gedownload. Dit kan even duren, maar je hoeft er niet op te wachten om zelf al te gaan handelen. Dit is namelijk al meteen mogelijk, ook al is het downloadproces nog niet compleet voltooid. Toen de handel in bitcoins nog maar net van start ging kreeg je een aantal gratis bitcoins om mee te handelen, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt op twee manieren coins vergaren. Je kunt hiervoor je eigen computer gebruiken, maar dat gaat over het algemeen erg traag. Het is sneller en handiger om in een pool (in dit geval het Engelse woord voor zwembad) op zoek te gaan naar coins (je vist er dus als het ware naar). Deze mogelijkheid vindt dan plaats in verschillende mining pools.


Hoe werkt een wallet?


Een wallet is eenvoudig in het gebruik en op het scherm staan alle mogelijkheden duidelijk aangegeven. Om het even simpel aan te geven, je ziet op het scherm je eigen bitcoin adres staan. Daaronder staat een overzicht van de handelingen die je met de bitcoins verricht hebt. Hierbij wordt de status van de handelingen aangeven, gevolgd door de datum waarop deze plaatsgevonden hebben. Verder volgt er een beschrijving van de handeling en zie je wat de handeling waard is. Ook wordt het saldo van de bitcoins die je hebt vermeld en kun je met één druk op de knop ook weer bitcoins naar een andere account sturen. Het is niet zo moeilijk, maar het is verstandig om je er eerst wel goed in te verdiepen. Je doet alle handelingen zelf en hebt geen back up in de vorm van een persoon waarop je kunt terugvallen zoals bijvoorbeeld wel het geval is als je in aandelen handelt. Daarvoor kun je namelijk de hulp van bijvoorbeeld een bank of een particuliere bemiddelaar inschakelen.


Maak een back up van je wallet


Als je eenmaal een wallet hebt, is het verstandig om er een back up op je computer van te maken. Een wallet wordt opgeslagen als een document met de naam wallet.dat Omdat alle handelingen die je gedaan hebt erin geregistreerd worden dien je er zorg voor te dragen dat niemand anders bij het document kan. Als een ander er toegang toe heeft, kan hij of zij namelijk zomaar met jouw bitcoins gaan handelen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je een back up van je wallet gemaakt hebt kun je er zeker van zijn dat je nooit iets kwijt bent, mocht er iets voorvallen met je computer waardoor er bestanden verdwijnen. Een back up sla je het beste op een veilige plek op maar het is ook zinvol om deze naar je eigen mail te versturen zodat je er zeker van kunt zijn dat je de wallet nooit kwijt raakt.


Wat is een bitcoin adres?


Om te kunnen handelen in bitcoins dien je een bitcoin adres aan te maken. Dit is een adres dat uit een groot aantal tekens bestaat en dat voor jou uniek is. Het adres gebruik je om bitcoins naar over te laten maken. Iedereen die wil meedoen aan de handel in bitcoins heeft een eigen adres. Wil je het adres kopiëren zodat je het aan iedereen kunt laten weten? Ga er dan even met de rechtermuisknop op staan en kopieer het adres.

Bitcoins uitgeven

Als je eenmaal bitcoins aangeschaft hebt, wil je er waarschijnlijk ook verder mee handelen. Je kiest daarvoor in je wallet voor de optie Send coins en vult het adres in van degene waarnaar je de coins wilt overmaken. Dit kun je doen bij het vakje Pay To. Bij Amount kun je invullen hoeveel coins je naar het betreffende adres wilt overmaken. Als laatste kun je ook nog een omschrijving invullen zodat je later nog kunt terugzien wat je precies gedaan hebt. Dit is vergelijkbaar met het invullen van een omschrijving tijdens het internetbankieren. Betalingen die eenmaal gedaan zijn kun je niet meer ongedaan maken, dus zorg ervoor dat je alles goed controleert en dat alle gegevens in orde zijn.

 

[title style=”center” text=”Online wallets”]

[row]

[col span=”3″ span__sm=”6″]

[ux_image id=”963″]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

[button text=”naar wallet” style=”shade” depth=”3″ depth_hover=”5″ expand=”true”]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”6″]

[ux_image id=”980″]

[button text=”naar wallet” style=”shade” radius=”5″ depth=”3″ depth_hover=”5″ expand=”true”]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”6″]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”6″]

[/col]

[/row]