1. Inleiding Bitcoin

Een bitcoin is geld in een geheel nieuw jasje. Een bitcoin is namelijk digitaal geld en wordt gezien als een alternatief geldsysteem voor de geldsoorten die wij normaal gesproken gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan euro’s en dollars. Het is erg gemakkelijk om met bitcoins om te gaan, hierdoor is dit geldsysteem geschikt voor bijna iedereen. Je kunt altijd bij je bitcoins en jij bepaalt zelf wanneer jij bijvoorbeeld een betaling doet. Deze betalingen gaan ontzettend snel en zijn veilig. Wij informeren je tijdens de cursus over alle mogelijkheden en de kansen die het biedt om ermee te beleggen.

Bitcoins, euro’s of dollars

Een bitcoin wordt gebruikt als alternatief geldsysteem voor de geldsoorten die wij normaal gesproken gewend zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan euro’s of dollars. Het is mogelijk om hier producten mee te kopen. Bitcoins kun je daarnaast ook ontvangen in ruil voor een bepaalde dienst. Wil je graag weer beschikken over euro’s? Dan is het mogelijk om de bitcoins weer om te ruilen voor euro’s. Dat kan inmiddels bij veel winkels, restaurants en webshops >.

Digitaal geld zonder tussenkomst banken

Bekijk onderstaande video van De Wereld Draait Door voor een korte uitleg van Alexander Klopping:

Blockchain: wat is dat?

Bitcoin maakt gebruik van blockchain technologie. In onderstaande video wordt dit uitgelegd:

Bitcoins erg populair

Bitcoins worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt. De populariteit blijft nog altijd groeien. Een van de redenen hiervoor is dat de bitcoins niet worden gemaakt door een bank. Door vraag en aanbod in de markt wordt de waarde van de bitcoins bepaald. De bank kan deze waarde ook niet beïnvloeden. Bij de Euro en Dollar is dit wel het geval. Door overheidsingrijpen kan ervoor gezorgd worden dat de waarde van de Euro daalt. De bitcoin is daarom voor veel mensen interessant.

Voordelen bitcoin
Op het moment dat je kiest voor bitcoins als alternatief geldsysteem, kun je ook profiteren van veel voordelen. Een voorbeeld hiervan zijn de lage kosten die je hebt als je gebruik maakt van bitcoins. De transactiekosten bij bitcoins zijn namelijk veel lager dan bij de andere betaalwijzen. Als er veel transacties zijn, kun je hier dus flink op besparen. Daarnaast is de anonimiteit bij aankopen door middel van bitcoins vele malen hoger dan bij een betaling met normaal geld. Als je anonimiteit relevant vindt, is de bitcoin een goed alternatief.

Risico’s bitcoin
Het gebruik van bitcoins is niet geheel zonder risico’s. Er zijn enkele factoren waar je rekening mee dient te houden. Het is ten eerste mogelijk dat aangekochte bitcoins gestolen kunnen worden door hacks. Dit kan gebeuren op het moment dat sites waar bitcoins worden verhandeld gehackt worden. Het is daarom verstandig om de veiligheid van diverse websites goed in de gaten te houden alvorens je ervoor kiest om bitcoins te verhandelen. Daarnaast heb je altijd het risico dat de koers niet in je voordeel beweegt. Dit kan ervoor zorgen dat je bitcoins op sommige momenten minder waard zijn. De koers van Bitcoin is erg volatiel, oftewel, aan grote schommelingen onderhevig.

Koers Bitcoin kan hard stijgen of dalen

 

 

Naar 2: Geld verdienen met beleggen in Bitcoins bitcoin cursus verder