2. Kan je geld verdienen met beleggen in Bitcoins?

Momenteel ziet het er naar uit dat de Bitcoins in de toekomst nog populairder worden. Als je start met het beleggen in bitcoins, loopt je echter ook risico’s. Er zijn manieren om ervoor te zorgen dat je toch geld kunt verdienen aan bitcoins en beperkt risico loopt. Wij informeren je graag over deze mogelijkheden.

Bitcoin speculatie

Je kunt geld verdienen met bitcoins op het moment dat de prijs van een bitcoin de kant opgaat die jij speculeert. Online brokers geven je hier ruimte voor. Denk je dat de prijs gaat dalen of stijgen? Je loopt hierbij niet het risico dat het geld van je af wordt genomen, je schaft namelijk geen munt aan. Met de bitcoin is het mogelijk om geld te verdienen als de koerst stijgt, maar zeker ook als de koers op het punt staat om te dalen. Ook mensen met weinig geld kunnen op deze manier veel bereiken. Met speculeren is het namelijk mogelijk om met meer te handelen dan normaliter. De hefboomwerking is hier namelijk van toepassing. In korte tijd is mogelijk om op deze manier veel geld te verdienen. Wij laten je zien hoe jij hier verantwoord mee om kunt gaan.

De wereld van de bitcoin

Als beginner is het mogelijk om gebruik te maken van diverse tools die je kunnen bijstaan om je kansen in te schatten. Risico’s worden op deze manier zo veel mogelijk beperkt. Wil je niet meer verliezen dan een bepaald bedrag? Dan is het mogelijk om een maximaal verlies in te stellen. Je loopt dan eigenlijk nooit voor meer risico dan dat jij zelf aangeeft. Op deze manier zorg jij ervoor dat jij met een goede voorbereiding de wereld van de bitcoins instapt.

Stijging en daling koers bitcoin

Aan de hand van een simpel voorbeeld leggen wij graag uit hoe het mogelijk is om geld te verdienen als de koers van de bitcoins stijgt.

Hans heeft €100,- tot zijn beschikking en besluit om op een maandagochtend te speculeren op de waarde van de bitcoin. De bitcoin heeft op dat moment een waarde van €100,-. Hij maakt gebruik van de hefboomwerking, op betreffende moment is deze 30. Zijn inleg is op dat moment dus 30 keer meer waard. Hij opent hiermee een positie van €3.000,- in een beleggingsprogramma.

Op dit moment is het dus de bedoeling dat Hans een speculatie maakt.

Enkele uren later hoort Hans dat de bitcoin daadwerkelijk met 10% in waarde is gestegen. Zijn positie is dan €3.300,- waard. Hij heeft dus op dat moment een mooi bedrag van €300,- verdiend met zijn juiste voorspelling.

Op deze manier is het ook mogelijk om winst te maken als de prijs van de bitcoins daalt. Het enige verschil is dat je bij de positie uitgaat van een prijsdaling. Dit kun je aangeven in het beleggingsprogramma. Wees ervan bewust dat het ook mogelijk is om je inleg te verliezen. We komen hier later op terug.

Oefening: gebruik je Plus500 demo rekening en start met handelen in Bitcoin. Probeer verschillende strategieën en bekijk naar je rendement. Bekijk onderstaande video hoe het werkt:

Nog geen account? Maak deze nu gratis aan:

Oefen goed: 80.6% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder.

Klaar? Dan kan je direct verder:

Van start: 3. Analyses makenbitcoin cursus verder