4. Risico’s Bitcoin

Aan het beleggen met bitcoins zitten ook risico’s. Voordat je gaat beleggen met bitcoins, is het daarom aan te raden om je goed in te lezen. Dat jij dit leest betekent in ieder geval dat jij je ervan bewust bent dat het belangrijk is om over de juiste informatie te beschikken. Wij geven je graag enkele tips die je goed op weg kunnen helpen. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

Informatie bitcoin
De koersen van de bitcoin kunnen stijgen en dalen. Om een goede inschatting te kunnen maken van de koers in de toekomst, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Het is niet verstandig om zomaar uit het niets te starten met het beleggen. Natuurlijk is het mogelijk dat je verlies maakt, maar met de juiste informatie en het toepassen van diverse methoden is het wel mogelijk om je kansen aanzienlijk te vergroten.

Oefenen met bitcoins
Vergeet niet om voldoende te oefenen en start met het beleggen met bitcoins in een demo programma. Het is mogelijk om gebruik te maken van kwalitatieve demo’s. In een demo worden realistische situaties nagebootst. Aan de hand van goede oefeningen kun jij je goed voorbereiden op de realiteit. Maak hier vooral veel fouten, daar leer je namelijk ontzettend veel van. Op deze manier kun je voorkomen dat je deze beginnersfouten in echte situaties maakt. Door gebruik te maken van deze handige oefeningen, bescherm jij uiteindelijk alleen jezelf.

Emotie opzij
Het is aan te raden om tijdens het beleggen geen emotionele beslissingen te nemen. Hiermee loop je namelijk veel risico op verlies. Onderbouw je beslissingen om te beleggen met bitcoins altijd met een goede strategie. Op deze manier maak je altijd weloverwogen keuzes waarbij je zelf ook honderd procent achter je keuze staat. Het is jammer om een emotionele beslissing te nemen waar je achteraf spijt van zult krijgen. Beslissingen in de beleggingswereld moet je maken met je verstand zoals al is besproken bij “Analyses maken“. .

Gebruik handige tools
Het is mogelijk om handige tools te gebruiken die helpen om je risico te verminderen. Je kunt namelijk instellen hoeveel winst of verlies jij maximaal wilt kunnen maken. Heb jij een maximaal verlies ingesteld? Dan zal er sprake zijn van een automatische sluiting als dit het geval is. Op deze manier bescherm jij jezelf tegen ongewenste situaties. Lees ook goed de voorwaarden van deze tools.

Handel alleen met geld dat je kan missen

Gezien de risico’s is het raadzaam om alleen te handelen en te beleggen met geld dat je kan missen. Als je het geld nodig hebt dan kan het slimmer zijn om deze veilig te stellen en om alleen via een demo account te handelen zonder dat het je iets kost.. Heb je geld over? Dan zou je hiermee aan de slag kunnen als het bij je past.

Naar: 5. Aan de slag met beleggen in Bitcoinsbitcoin cursus verder